Alumínium zsalugáter

 

Zsalugáterek

A zsalugáter egy klasszikusnak mondható árnyékoló, az utóbbi időben kissé talán háttérbe szorult a modern eszközök mellett, pedig méltó helye van a mostanában oly divatos mediterrán stílus kialakításában.
Mára már természetesen a jól bevált fa zsalugáterek mellett, kiváló minőségű alumíniumból készülő, a kor igényeihez igazodó zsalugáterek is elérhetők.


Ezek a Német „Ehret" cég, valamint egy Spanyol alapanyagokból gyátró Hazai cég által készült alumíniumárnyékolók, nem csak nagyon szépek, de a felhasznált anyagok és a modern gyártástechnológia miatt rendkívül hosszú élettartamúak is. Ahogy mondani szokás "Örök élet, meg egy nap"
Az alumínium zsalugáter óriási előnye a fából készülő zsalugáterrel szemben, hogy gondozást festést nem igényel, alakját, stabilitását tökéletesen megőrzi, így Önnek nem kell az elöregedéstől, elvetemedéstől tartani.


A homlokzat színeihez igazodva „RAL" színpalettából, bármilyen árnyalat választható, illetve  fautánzatú, fóliázott színekben is rendelhetők, alumínium zsalugátereink, így az épület arculatán tökéletes összhang kialakítására nyílik lehetőség.


Szinvilágok

Zsalugáter színek
Ral színből, bármit

Fa zsalugáter színek

Fadekor színek   

Antik zsalugáter színek

Antik, patinás színek 

 

Az alumínium zsalugátereink különböző szárnykiképzéssel készülhetnek!

 • Fix lamellás alumínium zsalugáter:
  A lamellák nem forgathatók, fix pozícióban kerülnek rögzítésre. Azsalugáter lamellák teljesen nem fednek egymásra, ily módon a levegő jól jár a réseken, ugyanakkor a szükséges hőszűrés tökéletesen működik. Hátránya viszont, hogy teljes fényzárást ezzel a zsalugáter típussal nem lehet elérni!
 • Forgatható lamellás alumínium zsalugáter:
  A lamellák ennél a zsalugáter típusnál egy rudazat segítségével nyithatók-zárhatók, tehát forgathatók. Ezzel a funkcióval akár teljes fényzárást is elérhetünk, illeve a zsalugáter lamellák nyításával a beáramló levegő mennyiségét is szabályozhatjuk, úgy hogy közben a nem kívánt napfényt kinttartjuk!
 • Kombinált alumínium zsalugáter:
  Adott esetben ennél a zsalugáternél a szárnyak úgy kerülnek kialakításra, hogy egy vízszintes osztás segítségével egy szárnyon belül kialakítható fix, és nyitható szekció is!
 • Teli táblás alumínium zsalugáter (Spaletta):
  Ez a zsalugáter szárnytípus nem rendelkezik lamellázattal, hanem a keretét részlegesen, vagy teljes egészében egy hőszigetelő tábla tölti ki! Természetesen ebből eredően, ez a szárny csak kitárható és becsukható funkciót tud betölteni, azonban itt is megoldható az osztott keret is, tehát ez az alumínium zsalugáter, lehet forgatható és teli táblás is egy szárnyon belül!

 

 Alumínium zsalugáter szárnytípusok

 

 Fix lamellás zsalugáter Forgatható lamellás zsalugáter Teli táblás zsalugáter

                                 Fix lamellás zsalugáter            Forgatható lamellás zsalugáter              Teli táblás zsalugáter


Az alumínium zsalugáterek nyitási irányát tekintve, 3 féle típust különböztethetünk meg!

Egy vagy több szárnyú nyitható zsalugáter

Homlokzati síkon eltolható zsalugáter, akár többszárnyú kivitelben is

Harmónika szerűen kezelhető zsalugáter

Kezelésük!

Az alumínium zsalugáter legelterjedtebb kezelési formája a manuálisan történő nyitás-zárás.Zsalugáter
Mára már a modern gyártástechnológiáknak köszönhetően azonban, néhány típusnál mód nyílik arra is, hogy az ajtó-ablak nyitása nélkül, belülről kezeljük a zsalugátert!


A közvetlenül az ablak keretére szerelt nyíló szárnyas zsalugáter pl. belülről kurblizható vasalattal is szerelhető!


Arra is van lehetőség, hogy motorosan kezeljük  zsalugátereinket.
Sőt, ha nincs megoldva az elektromos hálózat kiépítése, akkor sincs baj, mert napenergiás (Solar) motorral is felszerelhetőek alumínium zsalugátereink!

 Fa zsalugáter