Naphálós árnyékolók, screenek.

Az elmúlt évek, évtizedek forró nyarai, a globális felmelegedés okozta időjárási körülmények szükségessé tették új árnyékoló termékek kifejlesztését.

Néhány éve Magyarországon is kapható a napháló, avagy kültéri roletta. Ügyfeleink és a tervezők, gyártók véleménye is megegyezik abban, hogy jó néhány fokot tudnak hűteni ezek az árnyékolók.

Mivel a teraszok, ablakok, télikertek, ajtók különbözőek, a naphálók is úgy készülnek, hogy az egyedi kialakítású nyílások mindegyikére felszerelhetőek legyenek.

Tervezéskor célszerű úgy kialakítani az árnyékoló helyét, hogy az rejtve maradjon a vakolható tokban, használaton kívül ne takarjon ki az ablakból.

Számos típus-, és színválaszték áll az ügyfelek rendelkezésére.

A Soltis86, Soltis92 és Serge napháló anyagok nem zárják el a kilátást, inkább egy tompa, szűrt vizuális élményt nyújtanak belülről. Mivel a napháló textilek kialakításában komoly mérnöki munkák és fejlesztések vannak, sikerült egy nagyon hatékony, de szolid külső árnyékolót megalkotni.

A textil a káros napsugarakat visszaveri, kívül tartja, ám azért optimális mennyiségű fényt enged a belső terekbe. Lyukacsos szerkezetük miatt csak csekély mértékben akadályozzák a kilátást, de a belső hő csökkentésével kellemes komfortérzetet biztosítanak.

Az napháló anyagok rendkívül jó hővédelmi hatásfokkal rendelkeznek, az elnyelt és visszavert napsugarak mennyiségét különböző adatok mutatják, melyek az adott textilek mellett vannak feltüntetve.

A nyílászárókon kívül télikertek, pergolák, erkélyek, teraszok is jól árnyékolhatók napháló, kültéri roletta segítségével.

Igényektől és helyi adottságoktól függően kezelhetőek rugó, heveder, hajtókar vagy motor segítségével.

Egyes típusok jól bírják a szélterhelést (akár 130km-es szelet is), ezeknél a külső sínben, mint egy zippzár helyezkedik el a textil széle, és nem tudja kifújni az erős szél sem.

                                                 


Ideális megoldás lehet a Balaton és más vizek partján, dombos vidékeken is, ahol gyakoriak a nagy széllel jövő viharok.

A külső naphálós árnyékolók esztétikusan illeszthetők a pergolák, télikertek, homlokzatok színéhez, mivel az alumínium tokok, lefutó sínek, zárólécek bármely RAL színre színterezhetőek.
A textilek színének sokasága miatt, mindenki megtalálja és kiválaszthatja az otthonához, télikertjéhez, irodájához leginkább passzoló színvilágot.