Néhány szó a zsaluziákról

zsaluzia, más néven külső lamellás árnyékoló, hazánkban is egyre népszerűbb, kiváló árnyékolástechnikai termék. Már nem csak bevásárlóközpontok, irodaházak ideális árnyékolója, hanem kifinomult megjelenésük miatt egyre kedveltebb, főleg az újonnan épülő lakások, családi házak ablakain.

Használatával kiválóan lehet ötvözni a hőszigetelést a megfelelő fényviszonyok beállításával.
A szerkezet lamelláinak különböző szögbe állításával a helyiség természetes megvilágítása mellett kizárhatjuk az UV sugarakat és a nem kívánt nyári meleg beáramlását.

A Magyarországon forgalmazott zsaluziák kitűnő nyugat európai alumínium alapanyagokból készülnek, ezáltal rendkívül szép megjelenéssel és tartóssággal bírnak. A bő színspalettából mindenki megtalálhatja az ingatlan homlokzatához leginkább megfelelő árnyalatot.

Alapvetően kétféle szerkezetet különböztetünk meg, az ún. oldalsó megvezetésest, ill. az acélhuzal-feszítésest. Alaphelyzetben manuális (azaz kurblis) kezelésűek, de rendkívül jól motorizálhatóak, és automatizálhatóak.

Építkezés, felújítás, nyílászárócsere során célszerű gondoskodni a zsaluzia helyigényéről, hiszen az ablak méretétől függően felhúzott állapotában akár 20-40 cm-t is eltakarhat a nyílászáró üvegfelületéből. Emiatt  az ablak keretének toktoldóval való megemelése javasolt.

Ajánljuk az újdonságokat és a kiváló megoldásokat kedvelők részére.