Rejtet tokos árnyékolók

Rejtett tokos árnyékolók

Az utóbbi időben a CSOK-nak, és egyéb támogatási formáknak köszönhetően ugrásszerűen megnőtt az új építkezések száma Magyarországon.

Ha csak a környékünkön, a XVII. kerület utcáin nézelődünk, láthatjuk milyen sok új lakóház és üzlet épül.  Budapest sok kerületében gombamód szaporodnak az új társasházak, családi lakóépületek.

A lakóházak tervezésénél számos fontos tényezőt kell figyelembe venni.

A megtérülés, időállóság, energia hatékonyság, hő- és hangszigetelés, városkép, passzívház jelleg, mind lényeges szempontok.

Az árnyékolók betervezésével sok időt, energiát, bosszúságot és pénzt takaríthatunk meg hosszútávon.  A vakolható tokos külső árnyékolók (redőny, zsaluzia, napháló) rendkívül energia hatékonyak lehetnek a jól megválasztott nyílászárókkal karöltve.

Egy új építkezésnél érdemes végiggondolni a saját szempontjainkat, és eszerint választani külső árnyékolót.

A redőny, műanyag redőny, vakolható tokos alumínium redőny jó választás lehet, ha a biztonság, és a teljes sötétítés opciója a fő irányvonal. A redőnyök motorizálhatóak, és a különböző elektronikáknak, intelligens vezérléseknek köszönhetően teljesen automatizáltan működhetnek.

Vakolható tokos alumínium redőny, vakolás előtt        Vakolható tokos alumínium redőny, végleges, elvakolt állapotában        Nyílászáróra épített vakolható tokos redőny

A vakolható tokos zsaluzia számos lamella-, és színválasztékban rendelhető. Nem tud 100%-os teljes fényzárást biztosítani, viszont a peremezett vagy peremezetlen lamellák segítségével a beáramló fény mennyiségét igényeink szerint szabályozhatjuk.
Természetesen a zsaluzia rejtett tokjában a motor is elfér, ez az árnyékoló is működhet motoros vezérléssel.

             Elvakolt C-80 -as zsaluziák, motoros kezeléssel               C-80-as zsaluziák vakolható kivitelben, acélsodronyos megvezetéssel

A napháló az utóbbi néhány év forradalmi újdonsága az árnyékolástechnika területén. A Soltis, Serge textilek úgy képesek visszaverni a káros és vakító napsugarakat, hogy közben elegendő fényt is beengednek a belső terekbe. Hővisszaverő képességük annyira jó, hogy kedves ügyfeleink szerint vetekszik a klimatizálással. 

                                                 Naphálós Fixscreen árnyékoló, motoros kezeléssel

A rejtett tokos árnyékolók betervezésével, és kivitelezésével letisztult homlokzatot kapunk, a redőnyök, zsaluziák és naphálók pedig számos szín-, és típusválasztékban illeszkedhetnek az épület esztétikájához.

Az építkezések vége felé már nem minden esetben marad pénz az árnyékolókra, de ha a vakolható rejtett tokokat kiépítjük, ezek a külső árnyékolók később is bekerülhetnek a helyükre.