Hagyományos roletta

Hagyományos roletta

A hagyományos textil roletták mindig népszerű belső árnyékolók voltak.
Napjainkban népszerűségük talán még hangsúlyosabb, hiszen felhasználhatóságuk egyre szélesebb.
A bőséges roletta textil választék, és a rolós szerkezetek sokoldalúsága miatt ismét nagyon keresett árnyékolóvá fejlődött a termék!


Rugós, gyöngyláncos, motoros lehetőségek mutatkoznak az árnyékoló kezelésére vonatkozóan.
A roló textilek választéka a megszokott PVC alapú anyagok mellett, kifinomult selyemszerű, fadekor stílusú, és természetes alapanyagú rolóanyagokkal is bővült.


A kender, juta, gyékény alapanyagokból készülő textilek mellet, a nád és bambuszféleségekből előállított szövetek  is Hagyományos rolettahelyet kaptak., az árnyékolók kivitelezésében!


Valamint hangsúlyosan meg kell említeni a hővisszaverő, illetve az úgynevezett napháló roletta anyagokat is, amik már nem csak árnyékolásra, a beláthatóság csökkentéséra, hanem hőszigetelésre is kiválóan alkalmasak!


Ezek lehetnek alupigmentált, reflexiós, napháló, perforált roló textilek!

Ami nem változott az a működési elv, ami a hagyományos rolettákat jellemzi. Vagy rúgó segít a textil feltekerésében, vagy az úgynevezett gyöngylánc manuális működtetése ereszti, illetve húzza fel a kiválasztott anyagot, egy a most már alumíniumból készülő roletta csőre, tengelyre.


Óriási fejlődésen ment viszont keresztül a roletta kezelés motoros megvalósítása!
Bizonyos méretű rolettacső  tengelyek helyet adnak a motoroknak, így azok szinte teljesen eltüntethetőek a rolós szerkezetekben! 12 v. és 220v-os motorok beépítésére is van lehetőség, melyek kezelése, automatizálása is igen sokrétű lehet, pl.: motoros bambusz roletta.


Cégünk a Becker, Somfy, és a Smarth-Home elektronikai  termékeit használja a motoros kezelés kivitelezésében, 5 éves garanciavállalás mellett!

Amikor egyszerű manuális kezelésről beszélünk akkor jöhet szóba az előbb már említett 2 rolókezelési forma.

  • rugós roletta típusokon belül is még megkülönböztethetünk szintén kétféle kezelési technikát. Megragadjuk a roletta alsó lécét (záróléc), vagy az ehhez rögzített zsinórocskát, és azzal a roletta textilt lehúzzuk a kívánt pozícióba, amit vagy kiakasztunk az erre a célra felszerelt fülecskékbe, vagy a másik típusnál a  tengelybe szerelt golyós, röpsúlyos  szerkezeti elemek egyszerűen bizonyos pozíciókba rögzítik a rugós rolettatengelyt, megakadályozva annak visszatekeredését. Természetesen a rolótextil  kioldása, és a visszatekerés is ilyen egyszerű mozdulatokkal oldható meg!
  • A másik manuális rolókezelési forma a gyöngyláncos mozgatás. Ennél a roletta szerkezetnél  egy végtelenített műanyag, vagy fém gyöngylánc gondoskodik a roletta textil fel-le mozgatásáról. Ebben a rolótengelyben íly módon tehát nincs rugó, egyszerű gravitációs elven működik a roló.

Fontos még megemlíteni, hogy a hagyományos roletták általában nyitott szerkezetű árnyékolók! 

 

További roletta típusaink: