Pliszé árnyékoló


Pliszé függöny, Pliszé árnyékoló                            

 A pliszé árnyékoló, egy modern,s okoldalú, elegáns árnyékoló. Nevéből adódóan ráncolt, pliszírozott, harmónika szerű Pliszé árnyékoló, függönytextil anyagról van szó.


Közvetlenül a nyílászárók szárnyaira felszerelhető, csekély helyigényű, színterezett, vagy fautánzatú, Renolit fóliázott, alumínium keretecskében, vízszintesen, vagy adott esetben függőlegesen mozgatható, ez a pliszírorott textil.


A keret felszereléséhez nem kell a nyílászárót megfúrni, vagy csavarhelyeket kialakítani! A pliszé rendszerű árnyékoló, kerete vagy az üvegtakaró gumija alá, vagy ragasztással közvetlenül az üvegfelületre kerül felszerelésre, pici fém konzolok segítségével!


Nagy előnye e terméknek,hogy nem csak kizárólag négyzet alakú ablakra, ajtóra szerelhető fel, hanem bizonyos határokon belül, alakos nyílászárókra is!


A pliszé textil a rakott szoknyához hasonlító formában méretre készítve kerül az adott alumínium keretbe. Ez a pliszé anyag lehet fényáteresztő, vagy Black-Out (teljesen fényzáró) tulajdonságú.


A pliszé árnyékolót kizárólag beltéri használatra fejlesztette ki az Olasz Laplisse cég.
A szerkezetében szinte majdnem megegyező, kültérben használt pliszé szúnyoghálóéval, ami hazánkban már jó néhány éve fellelhető, rendkívül népszerű termék!

 

Színminták