Fix keretes szúnyogháló

Fix szúnyogháló

A mai fix keretes szúnyoghálók a régen oly elterjedt fakeretbe rögzített, barkácsboltban kapható műanyag szúnyoghálók modern változatai. 
A fát felváltja a különböző méretű extrudált alumínium keret, a műanyagot pedig az üvegszálas háló.
A keret két alapszínben készül /fehér-barna/, de rendelhető nagyon tetszetős fautánzatú, illetve (RAL) skálából bármilyen színre porlakkozott változat is.

Fix szúnyogháló
A szúnyogháló anyaga kiváló minőségű üvegszál szövet, mely nem csak erős, de ellenáll az UV sugárzásnak, kisebb fizikai behatásoknak, és kitűnően viseli az esetleges mínusz fokokat is!
A fix szúnyogháló előnye, hogy szinte bármilyen alakban elkészíthető, és a legtöbb elérhető magasságban lévő felületre felszerelhető.
Hátránya, hogy a nyílászáróra fixen kerül felszerelésre!
Ily módon bizonyos korlátokat szab, az ajtó-ablak használata során. 
Újdonságnak mondható az úgynevezett "Isofix" szúnyogháló, ami pici elhajtható fülecskékkel rögzíthető a nyílászáróhoz illetve a másik, a  mágnesekkel történő rögzítés, bár ebben az esetben a nagyobb erejű viharok ezt a kötést megbonthatják!


Javasoljuk kisebb általában a mellékhelyiségeken, kamrán, pincén, található ablakokra, az ilyen fix keretes szúnyoghálók felszereltetését, illetve olyan nyílászárókra, amik eltérnek a szokványos alakútól, ezáltal más megoldás nem valósítható meg!További szúnyogháló megoldások.

Mobil szúnyogháló

Nyitható szúnyogháló

Pliszé szúnyogháló