Rejtett tokos zsaluziák

A zsaluzia, vagy külső lamellás árnyékoló szintén a svájci precizitás egyik tökéletes terméke. Ez a külföldön igen népszerű árnyékoló hazánkban is egyre nagyobb teret hódít.

A zsaluzia alkalmazásával a természetes fénybeáramlás szabályozása mellett, a nyári forróság kizárása és a Zsaluziaszellőztetés egyszerre valósítható meg.

A zsaluzia kifinomult kezelőszervének apró változtatásával beállítható az aktuális fényviszonyoknak megfelelő állapot, így a helyiségben tökéletes természetes megvilágítás biztosítható.

Az általunk kínált zsaluziák minden alkotóeleme olyan anyagok felhasználásával, precíz, gondos tervezőmunkával és gyártási technológiával készül, hogy a belőlük összeállított lamellás árnyékoló által nyújtott jó közérzetet Ön évtizedekig élvezhesse.

A külső lamellás árnyékoló szerkezete felszerelhető már meglévő nyílászárókra is, azonban a szerkezeti elemek helyigényével számolni kell. Új kialakításnál célszerű az ablak fölött akkora nyílást szabadon hagyni, amekkorára a méretekből adódóan szükség lehet a zsaluzia felszerelésekor (elvakolható tokos zsaluzia).

A zsaluzia típusok

A lamellák többféle formában és lamellaszélességben készülnek, hogy a megfelelő profil kiválasztásával minden időjárási körülmények között tökéletes működjenek, illetve természetesen az esztétikai lehetőségeket is felkínálja a választék! 
A "Z", és az "S" lamellás kiviteleknél a perembe integrálva egy gimikéder is található, ami egyrészt zajcsillapításra, másrészt pedig a jobb fényzárás elérésére szolgál.
 

C típusú peremezett lamellák
(C-80,C-80S,C-65,C-65S)
C típusú peremezetlen lamellák
(F-80. E-50K, E-50M)
Z típusú lamellák
(Z-90, Z-70)
Z- 90-es zsaluzia
S típusú lamella
(S-90)

 

A zsaluziák kezelése

A zsaluzia kezelése kétféleképpen oldható meg

  • Hajtókaros (kurblis) megoldás;
  • Motoros kezelés;

Hajtókaros kivitelnél az ablak keretét 45-90 fokos szögben megfúrjuk, és ezen a nyíláson vezetjük át a hajtókart!
A hajtókar C 80 zsaluziafinom forgatásával állíthatjuk a lamellák dőlésszögét zsalúziáinkon, illetve a felhúzást. és leengedést végezhetjük.

Motoros kezelés esetén a terület több lehetőséget is kínál az egyszerű kapcsolós változattól kezdve a távirányításon keresztül a teljesen automatizált kivitelig.
Erről bővebben a kényelmi kiegészítők menüpont alatt tájékozódhat!

A zsaluzia nem tévesztendő össze az úgynevezett külső reluxával, mely sokkal gyengébb anyagokból készül, ugyanakkor ára természetesen kedvezőbb. Bár küllemre hasonlatos termék, rendelkezik néhány nemkívánatos tulajdonsággal. Pl. akár kisebb szélben zöröghet, nagyobb szél esetén lamellái sérülhetnek, deformálódhatnak. Fényzárása közel sem olyan tökéletes, mint a zsaluziáé, élettartama pedig lényegesen kisebb.

A zsaluzia évtizedekig tartó használatra tervezett külső árnyékoló.