Florisun napellenzők

Klasszikus csuklókaros napellenzőFlorisun napellenzők

Ez a nyitott rendszerű hagyományos, zártszelvényre épített szerkezet, talán az egyik legkedveltebb napellenző termékünk. Kedvező ár - érték arányával, esztétikus megjelenésével, tartósságával, megbízhatóságával, felveszi a versenyt bármelyik hasonló csuklókaros napellenző termékkel.


Cégünk közel 20 esztendeje forgalmazza, és szereli ezt a típust, és ez idő alatt csupán egyetlen anyaghibából fakadó javítást kellett elvégeznünk. A napellenző szerkezet elemei extrudált illetve öntvény alumíniumból készülnek, egyetlen alkotórész kivételével, ez az a zártszelvény, amire a teljes egység épül.


Rendkívüli tartóssága a felhasznált anyagok kiváló minőségének köszönhető. A fém alkatrészek világosszürke (Ral. 7035) színterezett felületkezelést kapnak, mely szín elég semleges ahhoz, hogy bármelyik színű napellenző textillel harmonizáljon!
Ha valakinek mégsem felelne meg ez a szín, természetesen átlakkozható, a RAL. skálából választott árnyalatra.

Napellenző, árnyékoló textileink a jól ismert SATTLER cég kiváló szövetei, illetve a szintén remek DICKSON anyagok.

Nyitott napellenző


Ez a típus alapban felszerelhető, homlokzatra vagy mennyezetre, néhány kiegészítő konzollal akár szarufákra is.
Amennyiben szükséges kérhető hozzá védőtető, az olyan helyre történő szerelés esetén, amikor a szerkezet teljesen védtelen az időjárás viszontagságaival szemben.
A  napellenzők homlokzati szerelésénél, az esetek túlnyomó többségében ma már, homlokzati hőszigeteléssel találkozunk.
Erre a hőszigetelt falazatra, csak a szigetelés kiváltása után lehetséges a napellenző felszerelése!
Mivel a csuklókaros napellenzők, csak fali rögzítésűek, nagyon fontos, hogy kellően stabil alapot képezzünk a napellenző súlyának, és a keletkező erőhatásoknak az elviselésére!
Valamint az is nagyon fontos, hogy a felhasznált. és beépített anyagok ne képezzenek hőhidat, és hosszútávon viseljék az időjárás szélsőségeit is!

A következő videónkon az általunk, erre a célra használt és javasolt eljárás bemutatása látható!

 

Kiegészíthető, úgynevezett árnyéktoldattal is, ami nem más mint egy leereszthető drapéria. Ezt a funkciót a homlokprofilban elhelyezhető különálló szerkezet manuális kezelésével működtetjük. "Napellenző, a napellenzőben" 
Természetesen az árnyékoló motorosítható, illetve automatizálható.
Vezetékes kapcsolós, vagy rádióintegrált, távirányítható, esetleg szél-fény automatikával felszerelt lehetőségek kínálkoznak.
Ennek megvalósítására a BECKER, illetve Smart-Home cégek elektronikai termékeit ajánljuk.

 

Tokozott csuklókaros napellenzőVarisol tokozott napellenző

Ez a remekbe szabott megjelenésű napellenző a mai igények alapján kifejlesztett kitűnő szerkezet.       
Azt gondolták a szakemberek, hogy amikor a napellenzőt nem használjuk, az akkor is legyen esztétikus látvány, illetve a Tokozott napellenzőbetekert árnyékoló textil legyen mindig védve.

Ezért a Gyártó Olasz cég /Floridatende/ egy kecses tokozatot alkotott az összes szerkezeti elem elrejtésének érdekében. 
Alaphelyzetben ebben a bezárt tokban láthatatlanul pihen minden alkotórész.
Az esztétika növelésének érdekében ebben a tokozott napellenző típusban nem alapfelszereltség az elülső drapéria, de ha valakinek úgy tetszik felszerelhető hozzá.

Természetesen ez a napellenző is automatizálható, motorosítható, melyhez szintén BECKER, vagy Smart-Home termékeket használunk.
Az oldalfalas és a mennyezeti felszerelése lehetséges, a megfelelő fogadófelület megléte esetén!  (Természetesen ez minden napellenzőnél alapszükséglet)

Mivel a szerkezet zárt, és csak a két végén lehetséges a felfüggesztés, a maximális méret; 500 x 300 cm lehet ! A textilek itt is előbb leírtak szerint; SATTLER, ill. DICKSON anyagok.

 

 Sattler színminták

Napellenző