Alumínium reluxa

A reluxa, mint klasszikus beltéri árnyékoló az egyik legkedveltebb árnyékolástechnikai termékünk. Népszerűsége ma is töretlen, hiszen a kor elvárásainak megfelelően fejlődött technikai felépítése az évtizedek folyamán. Természetesen még ma is fellelhető a hagyományos reluxa típus, de a modernebb reluxa kivitelek ezt egyre inkább kiszorítják a piacról.

 

Reluxa típusok:

 • Fémpálcás reluxa

  Alumínium reluxa

  A klasszikus reluxa üveg elé szerelve, vagy két üveg közé illesztett (Tessauer reluxa) változatban. Ez a reluxa típus a karnisa egyik oldalán kivezetett fém forgatópálca, illetve a felhúzó zsinórzat segítségével kezelhető. 
  Beépítési mélysége 16 vagy 25 mm.
  A fémpálcás reluxa rendkívül sokféle színben választható, a standard színektől a fadekor színvilágon át, egészen a kétszínű, illetve perforált lamellás kivitelig.
  Ez a klasszikus kivitel, a fellelhető reluxa típusok közül a legkedvezőbb árfekvésű árnyékoló.
   
 • Üvegpálcás reluxa
  Az üvegpálcás reluxa típus az üveg elé szerelve, ún. feszített, vagy fix üvegezésű ablakok elé feszítetlen kivitelben szerelhető fel.
  Kezelése eltér a klasszikus reluxától. 
  Nem az oldalán, hanem a reluxa előtt helyezkednek el kezelőszervek, vagyis az üvegpálca a forgatáshoz, és a súlyzáras rögzítésű zsinórzat a felhúzáshoz-leengedéshez. Ez a reluxa a klasszikus típussal egyező színválasztékban rendelhető. Árfekvése picit magasabb, de a korszerűbb kivitel miatt, kezelése egyszerűbb, és esztétikusabb.
   
 • Isoline gyöngyláncos kezelésű reluxa
  A gyöngyláncos reluxa az üvegfogadóra szerelten kerül kivitelezésre. Alumínium reluxaAz Isoline reluxa az alumínium reluxák csúcsterméke.
  Megjelenése és kezelése a mai kor elvárásait tükrözi.
  Alapvetően ugyamazt a funkciót hivatott betölteni, mint egyszerűbb elődei, de ezt elegánsan könnyed kezelhetőség mellett végzi.
  Az Isoline reluxa kezelőszerve egyetlen gyöngylánc, amellyel elvégezhető a forgatás és a felhúzás-leeresztés is.
  Az Isoline reluxa karnisa - mintegy részét képezve az alakkeretnek besüllyed a nyílászáró üvegfogadójába, továbbá elegánsan eltakarja a reluxa szerkezeti elemeit, így igen dekoratív látványt nyújt.
  A reluxa lamellái 16 vagy 25 mm-es kivitelben készülhetnek,  
  A lyukasztás (amiben a feszítőszál fut) akár fényzáró kivitelben is elkészíthető, ezáltal az Isoline reluxa a sötétítés terén magasabb komfortfokozatot kínál.
  A színek terén kicsit kevesebb lehetőséggel kell beérnünk, hiszen ennél a reluxa típusnál a karnis, a lamellák, illetve a kezelőszerv, valamint a zsinórzat is teljes összhangban, színazonos kivitelben készül.

Reluxák anyagai:

Alumínium reluxa: A reluxák gyártásában a leginkább elterjedt anyag az alumínium, amely remekül formálható, színezhető, időtálló anyag.

Műanyag reluxa: Vannak a piacon műanyag reluxák is, de ezeket gyatra minőségük és rövidke élettartamuk miatt nem gyártjuk és nem forgalmazzuk.

Fa reluxa: A napjainkban divatos mediterrán vagy minimál stílusú lakberendezés kitűnő és elegáns kiegészítője a fából készített reluxa.
Ezek a reluxák az erre a célra termesztett trópusi egzóta fából készülnek, különleges anyagelőkészítő és felületkezelő eljárásokon átesett falapocskákból.

Fa árnyékoló, reluxa

A fareluxa fejsínjének (karnis) mérete megengedi, hogy a motoros kezeléshez szükséges alkotóelemek elférjenek benne. Ezáltal a nagyméretű, 50 mm-es lamellázatú reluxák is könnyedén kezelhetővé válnak.
Sem az elektronika, sem pedig a bonyolult csévélő mechanizmus elemei nem látszanak ki a reluxa szerkezetéből, ezért rendkívül elegáns és precíz megoldást kínál ez a kezelési mód.
Leginkább a görgető funkciós (lamellabillentés) távirányítású reluxa kezelést javasoljuk, ezekhez a gyönyörű fa árnyékolókhoz.

 

                                                                                       Fa reluxa színminta