Textil szalagfüggöny

Szalagfüggöny textil, SpiceA szalagfüggönyről általában az irodai árnyékolás jut eszünkbe. 

Ma már ez nem teljesen igaz, mert a lamellák tervezésénél szerepet játszik a modern lakberendezés is!
Szalagfüggönyeink sokaságából a színek és mintázatok  széles választékból, a rendelkezésre álló szalagfüggöny lamellák anyagai (textil, bambusz, natúr) közül mindenki, biztosan megtalálja a legmegfelelőbbet, lakókörnyezetének belső árnyékolására is.

szalagfüggönyök karnisait felszerelhetjük, mennyezetre, oldalfalra, lambériára, vagy mestergerendára, egyenes, ferde, íves kivitelben, egyszóval szinte bármilyen módon!
A szalagfüggöny karnis alapszíne; fehér, de mivel anyaga alumínium, amely jól színterezhető, a RAL. színek közül bármelyikre lakkozható. 
Természetesen, ha oldalfali konzolt kell alkalmazni a szalagfüggöny felszerelésekor, ez az alkatrész is hasonulni tud a szalagfüggöny karnis választott színéhez! 


Kezelés

A szalagfüggönyök kezelését tekintve, két fő irányvonal választható.

  • Manuális szalagfüggöny kezelés. ami leginkább elterjedt forma.
   A szalagfüggöny lamellák elforgatása bármely irányba, egy végtelenített gyöngysor húzásával oldható meg, a teljes lamellázat oldalirányú elhúzása pedig zsinórzat segítségével. 
   A szalagfüggöny elhúzása (gyűjtése), 4 féle módozatban történhet.
   - kezelő szervekkel azonos irányú szalagfüggöny gyűjtés.
   - kezelővel ellentétes irányú elhúzás.
   - szalagfüggöny lamellák kétoldalra gyűjtése.
   - két oldalról középre való gyűjtés.
  • Motoros szalagfüggöny kezelés; szalagfüggöny kezelésnél mindkét funkciót, tehát az elhúzást és az elforgatást is a motoros mechanika végzi.

   A motoroknak természetesen szükségük van villamos áramra, Erről célszerű előre gondoskodni, de ha ez nem történt meg, utólag is ráköthető a rendszerre, az elektronika.


   Általában ezek a szalagfüggöny motorok 24V.-os egységek, saját trafóval (áramátalakítóval). 
   A motorok vezérlése, kapcsolós - vezetékes, vagy távirányítású-rádiós rendszereken keresztül végezhetők.

   Szalagfüggönyeinket nem csak nyílászárók árnyékolására ajánljuk,hanem pl. térelválasztásra is kitűnő megoldás, ez a lamellás árnyékoló. Ha a kíváncsi szemek elől szeretnénk elzárni egy területet az adott helyiségből, egy jól kivitelezett szalagfüggönnyel ezt rendkívül esztétikusan megoldhatjuk.

   Ez az árnyékoló 2 az 1-ben, hiszen a nylon és a sötétítő függönyök helyett egymagában gondoskodik az árnyékolásról, a kíváncsi tekintetek kizárásáról, és a beáramló fény szűréséről is!

   A hagyományos  textil alapú szalagfüggöny anyagokon kívül ma már trópusi fából, illetve bambuszból készült változat is kapható.
   Valamint különböző "Natúr" kollekciós szalagfüggönyök rendelésére is van lehetősége! Ezekről bővebben a „fából készülő termékeink" menüpontban tájékozódhat, vagy a www.zugszol.hu weboldalunkon.

Szalagfüggöny textil színminták                                                                                                                             String szalagfüggöny