Gyöngyláncos roletták

Napjainkban a beltéri textil árnyékolók közül a roló, vagy másik nevén roletta az egyik legkeresettebb termék, mivel mind a mediterrán, mind a minimál stílusú lakberendezéshez kitűnően illeszkedik. A roletta típusok sokrétűsége, a rolettatextilek sokszínűsége, a szerkezetek kifinomultsága miatt szinte minden nyílászáróra egyszerűen felszerelhető valamelyik roletta típus.

 

Roletta, roló típusok

Az általunk forgalmazott roletta és roló típusok között mindenki megtalálja a számára ideális megoldást.

Tetőtéri fényzáró roletta

 

Egy roletta többféle funkció betöltésére alkalmas, ezért a gyártás során a megrendelési igénytől függő rolótextil kerül beépítésre.

 

A lehetséges roletta funkciók:

  • fényszűrés
  • sötétítés
  • teljes fényzárás
  • térelválasztás
  • dekoráció

 

 

Díszroletta alumínium tokban

Fényszűrés estén általában elegendőek a fényáteresztő roletta anyagok vagy a napháló textilek, hiszen nem a sötétítés a cél, hanem a jobb látási viszonyok (pl. számítógép képernyője) kialakítása.

Sötétítésre természetesen a fényzáró, illetve az alupigmentált rolótextilek közül kell választani.

A teljes fényzárásra is a fényzáró vagy az alupigmentált rolóanyagok alkalmasak, de ebben az esetben tokozott roletta szerkezetekkel célszerű kombinálni.

Ha a rolettát térelválasztásra kívánjuk használni, szinte bármelyik rolótextil megfelelő lehet attól függően, hogy mennyire szeretnénk vezérni a mögöttes teret.

Dekorálási célokra (pl. bútorokra vagy ál ablaknak) főleg a dekor, a mintás, illetve a natura roletta textilek a legalkalmasabbak, de ebben az esetben is használható igénytől függően bármelyik roló anyag.

A roletta textilek anyagösszetételüket tekintve a legtöbb esetben "finom" poliészter alapanyagúak, de forgalmazunk természetes (len, kender, juta, és különböző növényi eredetű) roló anyagokat is, valamint bambusz, illetve falapocskákból összeállított roletta palástokkal szerelt árnyékolókat is.

Sávroletta, sávroló

Roletta színek, színvilágok

Roletta színek

A roletta típusok részletesebb leírásai az alábbi oldalakon olvashatók:

Hagyományos roletta

Tokozott roletták

Sávroló