Varisol ablakárnyékoló, kültéri rolo

Varisol ablak és terasz árnyékolók

A Varisol cégre általában jellemző az, hogy minden termékkőrben többféle alternatív árnyékoló kínál.
Nos, ez a függőleges, ablak, és terasz árnyékolók esetében is így van.
A sokszínűség természetesen nem azért van, hogy Önt összezavarjuk az árnyékoló kiválasztásakor, hanem éppen ellenkezőleg, azért. hogy biztosan megtalálja azt a roló megoldást, ami az igényeinek leginkább megfelel.
Ha ez a választás Önnek mégsem egyszerű, mi segítünk ebben!

Tekintse meg a Varisolos árnyékoló kínálatunkat, és kérje segítségünket, szaktanácsainkat a választáshoz!

 

  • Varisol F 100 függőleges árnyékoló

A varisol F100-as kültéri roletta, egy kompakt, elegáns, keskeny tokos árnyékoló.
Ez a roló típus elsősorban teraszok, pergolák, télikertek, vagy meglévő oszlopos kialakítású egyéb árnyékolók elülső, vagy oldalsó árnyékolására alkalmas termék, de sokrétű szerelhetőségének köszönhetően remek napellenző lehet akár nyílászáró elé, homlokzatra szerelve, vagy közvetlenül a nyílászáró külső keretére erősítve is.
Az F100-as szerkezeti elemei  Bármely RAL. színben rendelhetők, és a válaszható textilek palettája is igen széles.
Ez az árnyékoló annak ellenére, hogy keskeny, csinos tokocskával rendelkezik, jelentős felület napvédelmére alkalmas függőleges roló, 
Ebben a filigrán tokban még a motoros meghajtás is elfér, ezzel is támogatva a 600 x 300 cm-es árnyékoló felület kezelhetőségét.
Ez a motor lehet egyszerű kapcsolós, vagy rádióintegrált távvezérelhető árnyékoló motor, és kiegészíthető jónéhány érzékelővel automatikával is.


  • Varisol F411, és F412 árnyékolók

Az F411,és F412 árnyékoló család, klasszikusnak mondható kültéri rolók.
Ezeket  típusokat általában ablakárnyékolóként javasoljuk felszerelni közvetlenül a nyílászárók keretének külső síkjára.
Kezelésük kétféle módon lehetséges.
- Belülre vezettet kurblis, azaz manuális működtetés.
- Motoros textilmozgatás. Amely standard kapcsolós, vagy rádióintegrált távvezérélhetó kivitel lehet.
Az F 411. és az F 412 árnyékolóknak a tokszerkezete és a tokon belüli elemei azonosak, de a textil megvezetéséről más módon gondoskodnak.
A Varisol F 411-nél feszített acélsodronyon, míg az F 412-es sínes oldalvezetéssel stabilizálja a textil le-fel mozgását.
Mindkét ablaknapellenzővel azonos méret, azaz maximum 500 x 300 cm-es árnyékolandó felület napvédelme biztosított.
Szerkezeti színek tekintetében szinte végtelen RAL. lehetőség áll rendelkezésre. Szintén széles választékban érhetők el textilek is ezekhez az árnyékolókhoz.
Lehetőség nyílik a Varisol, és Sattler napellenző anyagok, illetve Soltis, és Serge napháló textilek közül a választásra.  • Varisol F421,és F422 ejtőkaros ablakárnyékolók

A Varisol F421-es, és F422-es árnyékolók szintén közvetlenül a nyílászáró külső síkjára tervezett kültéri roló típusok.
Nevükből eredően, azonban azzal különböznek az eddigi ablakárnyékolóktól, hogy a gravitáció segítségével, és egy un. ejtőkar közbeiktatásával, nem függőleges mozgást végez a leeresztett napellenző textil, hanem kibukik.
Az F421. illetve az F422 közti különbség, éppen a kibukás szögéből adódik!  Az F421-es árnyékoló csak 90°-ig, azaz a nyílászáróhoz képest derék szögig bukik le. Ehhez képest az F422-es ablaknapellenző majdnem merőleges szögig, egészen pontosan 158°-ig képes lenyúlni.
Tehát a különbség csak a bokókarok kialakításában van, a további szerkezeti egységek megegyeznek.
Ahhoz, hogy ez az árnyékoló stabilan tartsa a napellenző anyagot, és biztonságosan üzemeltethető legyen, masszív robosztus, ámde mégis karcsú, és elegáns felépítménnyel kell rendelkezzen. Vastag, és erős alumínium alkatrészek gondoskodnak erről.
Az ablakárnyékoló felhúzott állapotában a homlokprofil, és a tokozat találkozásakor, teljesen zárt egységet alkotnak, ezzel biztosítva a napellenző textil, és az egyéb szerkezeti egységek hosszútávú védelmét.
Ezek az ablakárnyékolók manuálisan (kurbli) segítségével, vagy motorosan kezelhetők,
A színválaszték mind a szerkezet, mind pedig a választható textilek tekintetében megegyeznek a már megszokott Varisolos kínálattal.
A maximális méretek is megegyeznek mindkát árnyékoló esetén, A szélesség 1 mezőból 500 cm lehet, és a legnagyobb bukókar pedig 150 cm.
Mivel a napellenzők kapcsolhatók sorolhatók, 3 mező egymás mellé építésével a maximális szélesség már elérheti az 1200 cm-t.


  • Varisol F431 Markisolette ablakárnyékoló

Az F431-es ablak napellnező, egy különleges kombinált árnyékoló.
A napellenző textil kétféle mozgást képes végezni leeresztés közben. A szerkezet tulajdonképpen 2 un. súlyprofillal rendelkezik,
A napellenző elindul lefelé, majd az első súlyprofil megakad egy az erre a célra kialakított elemben. A  textil tovább folytatva útját, a második profil és a buktatókarok segítségével nem függőleges, hanem a nyílászáró síkjából kibukva eresztődik tovább.
Ez a napellenző textil által bezárt szög, akár 158°-os is, azaz majdnem teljesen merőleges lehet, attól függően, hogy mennyi fényt szeretnénk a helyiségbe engedni.
Az F431-es Markisolette, tokszerkezete, is úgy került kialakításra, hogy a napellenző textil felső állásban teljesen bezárt védett helyen legyen.
Ez az árnyékoló is kétféleképpen kezelhető:
Manuálisan, belülre vezetett hajtókar segítségével.
Motorosan, standard vezetékes kapcsolós, valamint rádiós, távvezérelhető formában
Az  F431-es maximum 300 cm széles, és maximum 275 cm magas lehet egy egységből, de a sorolhatósága miatt, ez az árnyékoló felület 900 cm szélességig növelhető.
Az alapszínek, és textilválaszték a többi Varisolos árnyékolónál megszokottak szerint rendelhetőek.Varisol "F" sorozatú árnyékolók, letölthető katalógus