Külső tokos redőny

Külső tokos alumínium, vagy műanyag redőnyöket általában olyan nyílászárókra szerelünk, ami már előzőleg beépített, tehát struktúrájában nem változtatható!
Tulajdonképpen azt is mondhatjuk. hogy kényszermegoldásról van szó!

Ezért az, alábbi opciók lényegesek lehetnek;Műanyag redőny

 • A redőny felhúzott állapotában mekkora helyet takar ki az üvegfelületből        
 • mi látszik a redőnyszerkezetből, belülről nézve
 • a redőnytok hogyan illeszkedik az adott környezetbe
 • mennyire időtállóak az adott árnyékoló elemei
 • összességében mennyire esztétikus látványt nyújt a felszerelt aluredőny

Fontos tehát a felhasznált anyagok körültekintő megválasztása, a helyi körülményekhez legjobban illeszkedő termék felszereltetése, és természetesen a precíz munkavégzés!
A gyári redőnyrendszerek minden alkotóeleme a  készítők saját termékei, tehát nem tartalmaz rendszeridegen alkatrészeket!

Aluredőny szúnyoghálóval

A választás megkönnyítéséhez kívánunk az alábbiakkal hozzájárulni!

A külső tokos aluredőnyeink úgynevezett zárt redőnyszekrénnyel készülnek, tehát ha bele is lóg az üvegfelületbe, a belülről látható rész általában nem más, mint az adott nyílászáróhoz színben igazodó porlakkozott redőnytok belső takaró felülete.
A műanyag redőnyök alapfelszereltségben, és alapszínben, fehér, illetve sötétbarna tokkal, és lefutósínekkel érhetők el.
Azonban, ha a redőnyök tokját, és a síneket alumíniumre cseréljük, amely már színterezhető, a műanyag redőny is tud igazodni a nyílászárókhoz, vagy a homlokzat színeihez!


A 137, vagy 165, némely esetben a 185 mm. vagy mégnagyobb átmérőjű redőnyszekrénybe kerülhet a 37 vagy 44mm-es esetleg 55mm-es, csapágyazott fémhengerre feltekeredő,acél féderekkel (nem feltolásgátló) függesztett, hőszigetelt redőnypalást, illetve a műanyag redőnylécekből ősszefűzött palást.

       Műanyag redőny és redőnyszekrény                   Műanyag redőny és redőnyszekrény                 Alumínium redőny és redőnyszekrény

Lehetőség van alumínium kitámasztóval is felszerelni a redőnyök lefutóját, így az árnyékolás és a szellőztetés, együtt is kitűnően megoldható. Igény esetén a redőnytokba integrálhatunk rolós rendszerű szúnyoghálót is, ekkor úgynevezett Kombi aluredőnyről beszélünk.
A kombi redőnyöknél a lefutósínben nem egy , hanem két pálya található! A külsőben a redőny, a belsőben a mobil szúnyogháló mozog, természetesen egymástól függetlenül!

Természetesen a kombis, lletve a kitámasztós  redőnyöket, műanyag változatban is elkészítjük, de ebben az esetben a kitámasztós redőnyhöz kizárólag alumínum lefutósín kapcsolható!  
A redőnygyártásnál felhasznált anyagok színtartósságáról, illetve UV. stabilitásáról, a több rétegben felhordott és beégetett porlakk felület gondoskodik, illetve műanyag redőnynél az UV, stabilizáló adalékok. Ennek köszönhetően redőnyeink nem csak szépek, hanem e szépségüket igen hosszú időn keresztül képesek fenntartani.

Az alumínium redőnyök és természetesen a műanyag redőnyök kezelését több módon oldhatjuk meg:

 • Klasszikus gurtnis vagy zsinóros, tehát manuális redőnykezelés;
 • Belülre vezetett vagy adott esetben kívül elhelyezkedő kurblis meghajtás;
 • Csőmotorral, elektromosan meghajtott redőny;
  -  Egyszerű (standard) kapcsolós  redőnymotor
  -  Rádióintegrált, távvezérelhető redőnymotor
 • Esetleg ezek kombinációja is megoldható némely redőnytípusnál;

A motoros megoldásokról, a Becker, Somfy, és a Smart-Home elektronikai vállalatok által forgalmazott fantasztikus termékek gondoskodnak! 
A külső tokos redőnyök igen jól automatizálhatóak, igaz az elektromos vezeték kiépítéséről célszerű előre gondoskodni.

Általában az alumínium redőnyökre jellemző a motoros kezelés, de egy speciális eljárásnak (műanyag palást arritarezése) köszönhetően a külsőtokos műanyag redőnyök is működhetnek elektromosan. 
A motorosítás területén a lehetőségek szinte végtelenek. 
Az egyszerű kapcsolós kezeléstől a számítógépes otthonvezérlési hálózatba integrált redőnyökön keresztül, a rádiós technológián át az okostelefonról kezelhető, és interneten keresztül, bárhonnan elérhető intelligens vezérlésig, minden lehetséges!
A redőnymotorokra és redőnyvezérlésekre 2-5 év teljeskörű garancia vállalás érvényes!
Természetesen ez a garancia nem csak a motoros működtetésű redőnyeinkre igaz, hanem minden árnyékoló termékünkre is!


Vakolható redőnyrendszerek                                                       - Heroal alumínium, és műanyag redőny színek
- Ferde és tetősík ablak redőny különlegességek                        Portos alumínium redőny színek
- Redőnyeinkről általában