Varisol terasz, télikert, pergola árnyékoló

Amikor télikertet, pergolát, építünk, vagy csak egyszerűen kiülünk teraszunkra, ezt azért tesszük, hogy a napi rohanás után megfelelően nyugodt, és pihentető környezetbe kerülve kikapcsoljunk, lazítsunk, vagy adott esetbel bulizzunk egy jót.
Ehhez az is kell, hogy tökéletes klíma, hőmérséklet, adott esetben hang és fényhatások álljanak rendelkezésünkre.
A nyarak egyre melegebbek, ezért szükség van árnyékolásra, esetleg hűtésre, párásításra.
Lehet, hogy hűvösebb időben is szeretnénk igénybe venni a fenti helyiségeinket, de esik az eső, vagy fázunk egy kicsit, netán korán sötétedik.
A Varisol, és Renson cégek által kínált rendkívül széles termékpalettából ezekre a problémákra találhatunk tökéletes megoldásokat!

Tekintse át termékkínálatunkat.

 

  • Varisol W-300 télikert-pergola árnyékoló

A Varisol W-300-as árnyékoló kecses, filigrán vonalaival, kisebb télikertek, pergolák külső árnyékolója.
Maximális mérete: 450 x 450, de kapcsolt szerkezetként 4 egységből, két motorral kezelve, akár 1800 x 400-as felület árnyékolására is alkalmazható.
Alapáron standard (vezetékes) motorral szállítjuk, de rádiós motorral, illetve egyéb elektronikákkal is kiegészíthető.
Textilek válaszhatók a Varisol, Sattler, Swela, és a Soltis kínálatából, de Soltis naphálóval, csak 400 cm-es kinyúlásig kivitelezhető.
Bármely Ral. színre lakkozható az árnyékoló szerkezete, viszont alapárban, csak Ral. 9016. 8022.9006; illetve strukturált antracit, és ezüst színekben rendelhető.
A Varisol W-300-as szerkezetében egy különleges dupla rugójú textilfeszítés dolgozik, ami gondoskodik az árnyékoló textil bármely helyzetében, a tökéletes feszességről!


  • Varisol W- 450 télikert-pergola árnyékoló

A Varisol W-450-es árnyékoló, egy különleges kialakítású sínes napellenző.
Egyediessége abban rejlik, hogy az árnyékoló textil vezetősínpárja, nem a szerkezet két szélén hanem állítható formában, az árnyékoló széleitől beljebb találhatóak.
Ez azért lehet fontos, mert nem lehet mindig az árnyékolandó felület széleinél kialakítani a felfogatást, illetve előfordul, hogy az árnyékolónak tovább kell nyúlnia az árnyékolandó felületen túl akár szélességében, akár kinyúlásában.
A Varisol W-450-es árnyékoló ezekre a problémákra nyújt megoldást.
Méreteivel is hozzájárul az előzőekben leírtak megvalósításához: 
Maximális fedőképessége:  600 x 500 cm.
Alapszíneiben, és felszereltségében megegyezik a W-300-as árnyékolóval, de ez a termék nem kapcsolható további egységekkel.


  • Varisol W-500 télikert, pergola árnyékoló

A Varisol W-500-as árnyékoló a "Nagy testvér" a télikert-pergola árnyékolók közt.
Ez az árnyékoló 650 x 600 cm-es felületet képes lefedni egy egységből! Mivel azonban a W-500-as kapcsolható szerkezetű, és akár 4 egység is egymás mellé sorolható, 2400 x 500 cm-es, azaz 120 nm. árnyékolása is megoldható ezzel a remek textilárnyékolóval.
A Varisol W-500 -as rendelkezik még egy különleges, és egyedi tulajdonsággal is. Nevezetesen arról van szó, hogy ez az árnyékoló un. hajlított szerkezetként is rendelhető, 
Ez azt jelenti, hogy adott esetben az árnyékoló, egy felületből nem csak a télikertünk- pergolánk tetejét képes leárnyékolni, hanem a vezetősínek hajlításával, és egy különleges textilfordító hengersor közbeiktatásával a textil levezethető az épület homlokzatára is, természetesen a maximális kinyúlás engedte lehetőségig.
Alapszínek, választható textilek, és alapfelszereltség tekintetében a Varisoltól megszokott opciók érhetők el a W.500-as típusnál is.

Varisol télikert - pergola árnyékoló letölthető katalógus


 

 

  • Varisol T-400, és T-500 télikert-pergola árnyékoló

A Varisol T-400- és a T-500-as terasz árnyékoló akkor lehet kitűnő választás, ha teraszunkon nincs, és nem is tervezünk építményt, tehát télikertet, pergolát, vagy valamely terasz fedést.
A T-400.és T-500-as árnyékolók önálló egységként tudják betölteni az árnyékoló, és akár az esővédő szerepét.
Az árnyékolók tokozatát a homlokzatra szerelve, elöl lábakon állva, stabil, és nagyon tetszetős felépítmény lesz a végeredmény, ha ezeket az árnyékolókat választjuk.

A két típus között 2 alapvető különbség van.

Az egyik különbség, hogy amíg a T-400-as árnyékoló csak tetőárnyékolóként funkcionál, addig a T-500-as hajlított szerkezetként, akár a teraszunk elülső függőleges részét is árnyékolhatja, egy egységként!
A másik különbség a mérethatárokban van! 
- A T-400-as 600 x 650 cm-es felület árnyékolására képes
- A T-500-as  600 x 900 cm-t is képes árnyékolni, hajlított szerkezetként.
Midkét árnyékoló motoros kezelésű, ami alapváltozatban, standard (vezetékes) motor, de természetesen rádiós, távvezérelhető motorral, és sokféle automatikával is kérhetőek, ezek az árnyékolók.
A válaszható textilek a Varisol, Swela, és a Sattler kínálatából érhetők el, illetve felár ellenében extrém vízzáró anyaggal is rendelhetőek árnyékolóink.

Varisol T-400 & T-500 árnyékolók letölthető katalógusa


 

  • Varisol T- 50, és T-200. tető alatti árnyékoló

A Varisol T-50, és T-200 árnyékolók ellentétben az eddigi árnyékolókkal, nem külső, hanem valamely fedett, üveg, polikarbonát fedés alatti belső árnyékolásra szolgáló termékek.
A T-50-es árnyékoló egy egyszerű, alacsony árfekvésű kompakt szerkezet.
Ez az árnyékoló manuális, un. húzókaros termék, amely nagyon egyszerűen, és kényelmesen kezelhetó elektronika nélkül is.
A manuális kezelésnek, és a filigrán szerkezeti felépítésének köszönhetően a T-50-es árnyékoló "kisebb", maximum 500 x 300-as felületek árnyékolására alkalmas.

A T-200-as árnyékoló is tető alatti termék, de robosztusabb, mégis elegáns vonalaival. már nagyobb tető árnyékolására is javasolt termékünk.
A maximális méret ennél az árnyékoló típusnál: 600 x 450 cm.
Miután a felület, és a szerkezeti elemek is nagyobbak, erősebbek, mint a T-50-es árnyékolónál, ezt a sínes napellenzőt nem csak manuális (kurblis) kezeléssel, hanem motoros kezeléssel is  tudjuk szállítani.
Ez a motor lehet egyszerű kapcsolós, standard motor, vagy rádiós , távvezérelhető típus.
A T-200-as tető alatti árnyékoló kapcsolható szerkezet, ami azt jelenti, hogy két egység egymás mellé sorolásával még nagyobb felület árnyékolására nyílik lehetőség, de ebben az esetben kizárólag motoros meghajtással.

Varisol T-200 árnyékoló letölthető katalógus


  • Varisol Q.bus önálló pergola árnyékoló

A Varisol Q.bus árnyékoló rendszer a mai igények kielégítésének érdekében készült modern, stílusos, elegáns termék.
Ez az árnyékoló rugalmas variálhatóságot rejteget magában,
A Varisol Q,bus lehet csak egyszerűen egy vízszintes tetőárnyékoló.
De ha Ön úgy szeretné, kombinálva egy elülső, önállóan mozgatható függőleges árnyékolóval a tetőárnyékoló dönthetővé tehető, ezzel az előlről érkező napsugarak elleni védelmet biztosítja, illetve kevésbé napos időszakban, adott esetben a csapadékvíz elvezetéséről gondoskodhat.
Ha ezek még kevésnek bizonyulnak, kiegészíthető további oldalsó textil árnyékolókkal, vagy nagyméretű pliszé szúnyoghálókkal is.
Ez az árnyékoló pavilon felállítható teljesen független építményként kertjében bárhol, illetve teraszának homlokzatáról indítva, csak elülső lábakon állva.
A tetőbe integrált textil árnyékoló motorosan kezelhető, és természetesen teljesen vízzáró modern, akril textillel felszerelt.
A dönthetőséget biztosító, de önállóan kezelhető elülső leengedhető drapéria, szintén motorosan működtethető.

Ez, a maga területén egyedülálló kialakítású árnyékoló azért lett megalkotva, hogy Önnek olyan alternatív megoldást tudjuk kínálni, amely nem csak egyszerűen egy árnyékoló, hanem egy új élettér kialakítását teszi lehetővé!


 A fenti árnyékolók kiegészíthetők függőleges, a Varisol és Renson kínálatából sokféle kivitelű, és kezélésű árnyékolóval is, akár építményekre , vagy az önálló lábakra szerelt típusoknál is!
Ezekről az árnyékolókról bővebben a "Kültéri roló, napháló menüpont alatt olvashat!


  • SWR100 vízszintes oldalárnyékoló

A Varisol SWR100 oldalárnyékoló megfelelő kiegészítője lehet bármely árnyékolónak a fentiek közül, de természetesen önálló napellenzőként is kitűnő termék.
MIkor lehet hasznos ez az árnyékoló?
- Ha a lenyugvó, vagy éppen a felkelő nap sugarait szeretnénk megfékezni.
- Ha a tetőárnyékoló, vagy a csuklókaros napellenző mellett éppen betűz a nap.
- Ha a szomszéd fürkész tekintetétől szeretnénk megszabadulni.
- Vagy ha kisebb szél fújdogál, ami éppen zavaró lehet. (Max. 30 km/h szélerősség)

Az SWR100 oldalárnyékoló kompakt szerkezeti egységei úgy lettek kitalálva, hogy sokféle szerelési módot biztosítsanak.
Az árnyékoló szerelhető:
- Homlokzatról indítva, saját fogadó oszlopal.
- Homlokzatról indítva a teraszfedésünk, vagy az árnyékolónk elülső oszlopáig történő használattal.
- Kombinálva valamely elől-hátul oszlopokon álló építménnyel, árnyékolóval
- Önállóan, mindkét felén saját egységekkel.
A SWR100 árnyékoló maximális kinyúlása (kihúzhatősága) 450 cm.  A magassága viszont 3 gyárilag meghatározott. és gyártott méretben érhető el: 130, 190, illetve 250 cm-es oszlopmagasságok ezek az adott értékek.
Ez az árnyékoló, csak manuálisan mozgatható, de ez egyszerűen, és könnyedén megoldható feladat!